Festivalul povestilor din Transilvania, editia a II-a, 2014

Festivalul Povestilor din Transilvania - a fost odata ... editia a II-a, 2014

In martie 2014 s-a desfasurat in Cluj-Napoca cea de-a doua editie a Festivalului Povestilor din Transilvania, celebrand Ziua Mondiala a Povestilor. Evenimentul a fost organizat de Muzeul Etnografic al Transilvaniei, in parteneriat cu Asociatia Modus Vivendi si cu sprijinul Centrului de Cooperari Internationale din cadrul Universitatii „Babes-Bolyai” .

Festivalul a oferit copiilor, părinţilor şi bunicilor poveşti sub cele mai diverse şi atractive forme: povestiri, teatru, ateliere de lucru, desen, muzică, proiecţii video, expoziţii de fotografie. Şi anul acesta, Festivalul Poveştilor din Transilvania ne-a oferit ocazia minunată de a călători, cu ajutorul poveştilor şi imaginaţiei, prin cultura multor ţări (Japonia, Rusia, China, Brazilia, Portugalia, Franţa, România).

În cadrul Festivalului a avut loc concursul Tânărul Povestitor al Anului, la care au participat copii cu vârsta cuprinsa între 8-14 ani. Încă de la prima ediţie, scopul declarat al Festivalului a fost să trezească interesul pentru arta povestitului (Storytelling), pentru redescoperirea basmului, a tărâmului magic cu poveşti şi eroi.

În cele două zile de festival, magia poveştilor a fost creată cu ajutorul celor 18 organizaţii participante la Festival, reprezentate prin 76 actori, artişti plastici, muzicieni, alte categorii de profesionişti, studenţi şi 25 de voluntari. Ne folosim şi de acest prilej pentru a le mulţumi tuturor pentru priceperea şi entuziasmul cu care au susţinut acest proiect.

 


Povestiri, povesti, teatru, muzica, fotografii, ateliere de lucru; imaginatie si buna dispozitie…
Am trait zile „de poveste” la Muzeul Etnografic al Transilvaniei!     

Comentariile sunt închise.