Istoric, scop, obiective

Asociaţia MODUS VIVENDI a luat fiinţă la iniţiativa unui grup de oameni entuziaşti şi generoşi cu profesii şi preocupări din cele mai diferite domenii: artişti, medici, profesori, studenti etc.

Printre obiectivele sale se numără:

- susţinerea şi promovarea activităţilor ştiinţifice, artistice şi sportive cu rol în dezvoltarea şi integrarea armonioasă a indivizilor în societate; descoperirea şi conservarea valorilor tradiţionale şi integrarea lor în context european; educaţie civică şi ecologică; prevenirea şi combaterea factorilor care generează dezavantaje, marginalizare şi excludere socială.

Cele mai importante proiecte ale asociaţiei sunt:

- Festivalul - concurs de muzică folk pentru tineri „Invitaţie la castel.  Aflat la cea de-a X-a ediţie, festivalul îşi propune promovarea muzicii folk în rândul tinerilor, descoperirea de noi talente, oferirea unei  alternative de petrecere a timpului liber şi implicarea tinerilor  în organizarea şi desfăşurarea unui eveniment cultural - artistic.

- Proiectul Deschide cartea cu poveşti are ca scop creşterea implicării copiilor în activităţi inspirate din basme, ca şi alternative educative la internet şi programele de televiziune.

- Atelier sportiv „Jocurile Rotondo - set de jocuri sportive alternative prin care se urmăreşte cultivarea spiritului competiţional, de echipă şi de fair-play.

- Programe de vacanţă pentru elevi: Muntele, un prieten la înălţime (tematică eco-montană), Călători în timp (tematică etno-istorică, Atelier "EXCELSIOR" (tabara de arte), Imago mundi (tabara dedicata elevilor de la scolile de arte).

 

MODUS VIVENDI (lat. = mod de a trai, mod de viata) urmareste formarea unei atitudini constructive faţă de aspectele esenţiale ale existenţei umane printr-un mod de viaţă activ şi responsabil.

 

Scopul MODUS VIVENDI este dezvoltarea armonioasă şi polivalentă a societăţii civile.

 

Alte proiecte:

Tacerea - o bariera surmontata, Atelierele folk, Festivalul povestilor din Transilvania, Micii iconari, Acţiuni de ecologizare, Concursuri de obiceiuri tradiţionale pentru copiii din zona rurală, Excursii tematice.

Comentariile sunt închise.