Invitație la castel (2006-2016)

festival-de-folk-invitatie-la-castel

Cele 10 ediții de festival desfășurate până în prezent au contribuit la promovarea muzicii folk și la descoperirea de noi talente în rândul tinerilor.

Festivalul Invitație la castel a confirmat faptul că genul folk se află încă în atenția publicului; concurenți sau spectatori, tinerii au umplut sălile de spectacol și au descoperit că muzica folk este un mod de viață, un spațiu generos în care se pot regăsi.

“Suntem tinerii barzi, izvorul speranței, coborâți din legende de menestrel. Stârnitorii de vise, argintarii lăutei, ce pășesc talpa zării, căutând un castel.”

                                                                                                 Sabin Mircea RUS

Artiștii invitați în recital au dăruit publicului clujean spectacole de înaltă ținută artistică:
Mircea VINTILĂ, Adrian IVANITCHI, Emeric IMRE, Magda PUSKAS, Marius BAȚU, Dinu OLĂRAȘU, Semnal M, Ada MILEA, Vali MOLDOVAN, Daniel IANCU, Ovidiu MIHĂILESCU, Ioan ONIȘOR, Silvan STÂNCEL, Grupul UNDE, Răzvan KRIVACH, Florin TOLOARGĂ, Oana DRAGOMIR, Grupul Punct ROM…

INTRAREA LA TOATE SPECTACOLELE DIN CADRUL FESTIVALULUI A FOST LIBERĂ!

“Muzica folk, muzică și poezie în egală măsură, merită șansa de a fi cunoscută mai bine de către generațiile tinere.”    

                     Emeric IMRE

“Am vazut la Cluj-Napoca o sala plina de tineri care cantau impreuna cu mine cantece pe care le-am scris inainte ca unii dintre ei sã fie in aceasta lume. Bucuria si caldura simtite atunci pe scena nu vi le pot descrie in cuvinte.”    

                     Mircea VINTILĂ

Concurenți în festival, 2006 – 2016 (parțial)

Vă invităm să vizitați și https://www.facebook.com/festivaldefolk