“Deschide cartea cu povesti!” – promovarea basmului traditional

DESCHIDE CARTEA CU POVESTI! promovarea basmului traditional romanesc (2008-2015) 

Proiectul se adreseză prescolarilor si elevilor din ciclul primar si are ca scop promovarea basmului traditional romanesc si oferirea unei alternative sanatoase si educative la jocurile violente promovate pe internet, calculator, canale TV.

De-a lungul anilor, in cadrul proiectului au fost montate spectacole de teatru pentru copii, s-au editat reviste cu basme romanesti care au fost distribuite gratuit la activitati din cadrul proiectului. Cu acest prilej, basmele au fost traduse in limba engleza si au fost ilustrate cu desene create de elevi ai Liceului de Arte Vizuale "Romulus Ladea" Cluj-Napoca.

Spectacolele Greuceanu, Praslea cel voinic si merele de aur, Harap Alb si Spaima Zmeilor au numarat peste 10.000 de spectatori (elevi, cadre didactice, parinti etc.) din mediul urban si rural.

De asemenea, au fost organizate expozitii tematice. parade ale costumelor de poveste, concursuri de povestit (storytelling), ateliere tematice, donatii de carte pentru copii din mediul rural.

A fost odata ca niciodata, o vreme cand cresteam intr-o zi cat altii in trei, urcam pe spatele pasarii maiestre si treceam de pe un taram pe celalalt cat ai clipi, intrand in lumea vrajita a basmului. Acele vremuri au trecut demult, lumea s-a schimbat, iar noi aproape l-am uitat pe Fat-Frumos si pe toti ai lui.

 

INTRAREA LA TOATE MANIFESTARILE DIN CADRUL PROIECTULUI A FOST LIBERA!

 


Acest proiect s-a nascut din dorinta de a regasi copilãria asa cum am cunoscut-o noi, cand nu masuram mai mult de-o schioapa si traiam intr-un timp magic alaturi de eroi dragi de poveste, ce nu vor fi uitati niciodata.

Eroii basmelor nu ne-au parasit niciodata si asteapta rabdatori printre paginile cartilor sa ne spuna povestea lor. Asadar, copii de orice varsta, “deschideti cartea cu povesti”!

Comentariile sunt închise.