Deschide cartea cu povești! Promovarea basmului tradițional românesc (2008-2015)

deschide-cartea-cu-povesti-modus-vivendi

Proiectul se adreseză preșcolarilor și elevilor din ciclul primar și are ca scop implicarea acestora în activități inspirate din basmele românești.

De-a lungul anilor, în cadrul proiectului au fost montate spectacole de teatru pentru copii, s-au editat reviste cu basme românești care au fost distribuite gratuit la activități din cadrul proiectului. Cu acest prilej, basmele au fost traduse in limba engleză și au fost ilustrate cu desene create de elevi ai Liceului de Arte Vizuale “Romulus Ladea” Cluj-Napoca.

 

Spectacolele Greuceanu, Prâslea cel voinic și merele de aur, Harap Alb și Spaima Zmeilor au numărat peste 10.000 de spectatori (elevi, cadre didactice, părinți etc.) din mediul urban și rural.

 

De asemenea, au fost organizate expoziții tematice. parade ale costumelor de poveste, concursuri de povestit (storytelling), ateliere tematice, donații de carte pentru copii din mediul rural.

INTRAREA LA TOATE MANIFESTĂRILE DIN CADRUL PROIECTULUI A FOST LIBERĂ!

“A fost odată ca niciodată, o vreme când creșteam într-o zi cât alții în trei, urcam pe spatele păsării măiestre și treceam de pe un tărâm pe celălalt cât ai clipi, intrând în lumea vrăjită a basmului. Acele vremuri au trecut demult, lumea s-a schimbat, iar noi aproape l-am uitat pe Făt-Frumos și pe toți ai lui…”